Egy csomagnyi karácsony

Maris_banner3aKözeledik a karácsony. Megjelennek a plázákban a téli dekorációk, az üzletekben a karácsonyi díszítések és az ajándékötletek, a kis boltokban a mikuláscsokik és a szaloncukrok. Az idő hűvösebb, hamarabb sötétedik. Nekem december eleje környékén szokott megjönni az ünnepi hangulatom; már vásárolom az ajándékokat, várom a céges karácsonyi bulit, és gondolkodom, hogy idén milyen mézeskalácsot vagy sütit süssek majd.

Az átlagemberek így készülnek a karácsonyra. Ilyenkor mindenki picit boldogabb, picit vidámabb, picit engedékenyebb. A családunknak kedveskedünk ajándékokkal, a gyerekeinknek megvesszük a várva várt játékokat, és az utcai fenyőfa árusoknál nézegetjük, hogy melyik karácsonyfát vigyük haza. A kályhában ég a tűz, a meleg kezdi betölteni az egész szobát, a konyhából árad a sütemény illata, ami miatt összefolyik a nyál a szánkban. Sokan ismerhetitek ezt az érzést.

Ám hogyan várják a karácsonyt azok, akik nem tudnak befűteni? Akiket nem várják otthon a frissen sült sütemények? Akik nem tesznek ajándékot a fa alá?

Az évnek ebben a szakaszában mindig elgondolkodom. Elgondolkodom, és sokszor még így sem jövök rá, hogy milyen jó dolgom van. Van mit ennem, van fedél a fejem fölött, egészséges vagyok, van fix keresetem, amiből meg tudok élni, és amiből telik olyan dolgokra is, amire másoknak nem. Éppen ezért szeretek utána járni, hogy én hogyan segíthetek másokon. Nem vagyok a nagy adományozó típus, sőt úgy gondolom, hogy pályakezdőként és diákként nem kötelessége az embernek hogy a diákmunkával és gyakornoki fizetéssel még másokat segítsen. Ám elértem az életemnek egy olyan szakaszába, hogy nem zavar, ha eggyel kevesebbszer megyek el vacsorázni étterembe vagy fizetek be egy borkóstolóra, ha cserébe örömöt szerezhetek valakinek.

A minap csináltam szokásos heti bevásárlásomat, amikor a CBA előtt egy mosolygós kislány nyújtott át nekem egy szórólapot. Országos adománygyűjtő akciót szerveznek a kisgyermekes családoknak. A szlogen a szórólapon a következő volt: “Vegyen egy csomaggal többet, tegye át a mi kosarunkba és ADJON REMÉNYT!” Két hétvégén, november 10-12-én és 17-19-én, péntek déltől vasárnap estig gyűjtenek elsősorban tartós élelmiszert, bébiételt, pelenkát. Az adományokat két családszervezet fiatal önkéntesei veszik át országszerte 25 Príma és CBA üzletben felállított adománygyűjtő pontokon.

776
Forrás: noe.hu

A gyermekek étkezése a közös ügyünk – ezzel egyet tudok érteni. Pénzt szerintem mindig óvatosan kell adományozni, és pontosan utánajárni annak, hogy az hova is kerül. Itt viszont arra kérnek, hogy abból, amit amúgy is vennénk, vegyünk eggyel többet. Így hát arra bíztatok mindenkit, ha ilyen kampánnyal vagy hasonlóval találkozik, ha csak a legolcsóbb kekszet, bébiételt vagy egyéb tartós élelmiszert tudja megvenni, akkor is tegyen a társadalomért. Az önkéntesek széles mosollyal az arcukon fogják meghálálni, a családok akikhez meg eljut kicsit közelebb kerülhetnek ahhoz a karácsonyi érzéshez, amit mi már évek óta megszoktunk.

Aki úgy gondolja, hogy megteheti és szeretne még többet adományozni annak összegyűjtöttem még pár lehetőséget, bővebb információt a linkekre kattintva tudtok olvasni:

Tegyünk együtt a rászorulókért és egy boldogabb karácsonyért! Az adomány egy olyan ajándék, ami mindkét félnek örömet okoz‎ 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: