Berlini kultúrtrip

Idén novemberben immár sokadjára térhettem vissza a számomra megunhatatlan német fővárosba. Mindig is volt valami Berlinben, ami úgy igazán megfogott. Talán a döbbenetes történelme, a város szépsége, a német nyelv szeretete vagy a sok sok emlék, ami oda köt.

berlin2

Ősszel még nem volt alkalmam megcsodálni a város nevezetességeit, de nem bántam meg, a hűvös időjárás ellenére sem. A 3 napos programunkat egy színházi előadással és egy koncerttel színesítettük.

berlin

Valószínű senki nem fog Berlinig utazni, hogy az OstBallhausban megnézze a Sheroes nevű kortárs táncos-zenés előadást, de azért bátorkodom írni róla egy pár sort, megérdemli. Teljesen véletlenül lyukadtam ki ennél az előadásnál, mikor eldöntöttük, hogy bizony Németországban is ellátogatunk színházba. És nem bántuk meg. Viszonylag kis helyen volt az előadás, legfőképp egy raktárszínházhoz tudnám hasonlítani a színpad és nézőtér méretét, amely egyből nagyon közvetlen hangulatot teremtett a színészek és a nézők között. Nekem külön pluszt tud adni egy előadáshoz, hogyha érzem a színészek közelségét, karnyújtásnyira játszanak tőlem.

6 fiatal lány főszereplésével  sokat tanulhattunk a női kitartásról, karakterről, jellemről és hogy mennyire erősek  és egyben gyengédek is valójában. Rengeteg szimbolikus jelenetet is bemutattak, rávilágítottak arra, hogy ha összefogunk, sokkal többre lehetünk képesek. És ami a legjobban tetszett, hogy egyszerre vegyesen, angol és német nyelven beszéltek. Nem egy feminista, erős kritikát közvetítő durva darabot láthattunk, hanem egy olyan előadást, amely 6 fiatal lány életében is meghatározó pillanatokat mesélt el. Olyan gondolatokat fogalmazott meg, amelyek mindenki számára elgondolkodtatóak, olykor meghatóak vagy épp viccesek voltak. Mindezt modern zenével, ruhákkal, kellékekkel és tánccal fűszerezték.

Képernyőfotó 2017-11-20 - 19.33.05.png

A másik program, tulajdonképpen az utazás fő oka, a Harry Styles koncert volt. 16 éves korom óta vártam a pillanatot, amikor élőben lehetek jelen egy koncertjén, így végtelen örömmel érkeztünk a helyszínre bő 3 órával a kezdés előtt. Rögtön le is fagyott a mosoly az arcomról, mikor megláttam, hogy mások alufóliás melegítő hálózsákokban kempingeznek a bejáratnál, hogy minél közelebbről láthassák kedvencüket. Pedig nem lehetett több 2 foknál. És a sor végét nem is láttam… Sajnos a közdőtérre érkezési sorrendben lehetett bemenni.

Szerencsére kis ügyeskedéssel és kommandózással, ezeregyszázharminckettedik helyett az első kétszáz között erőltettük be magunkat a csarnokba, miközben minden oldalról fiatal lányok ezrei nyomtak, tapostak és cibáltak. Majd következett a 2 óra ácsorgás egy csordultig megtelt negyven fokos arénában, ahol annyi hely sem volt, hogy felemeld a kezedet. Így annak, aki ilyen eseményre vágyik, azt ajánlom, jól gondolja meg, mit képes áldozni azért, hogy láthassa a kedvenc előadóját. Szerintem nem baj, ha az árny oldalakat is figyelembe vesszük, pláne manapság. Én több lányt is láttam pánik rohamot kapni, sírni, vagy elájulni. Sajnos nagyon kemény business ez a koncert dolog. 😦  Nem beszélve a rengeteg készenlétis rendőrről, biztonsági őrről és a több körös bodycheckről.

Cserébe Harry viszont fantasztikus volt. Életem egyik legjobb élménye!  🙂

harry

Khloe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: