Latin food fest a La Bodeguita del Medio-ban

Maris_banner3a

A hétvégén rendezték meg a Festival Latino food festival-t a La Bodeguita del Medio budapesti étterem / szórakozóhelyen. A helyen már többször jártam, kifejezetten hangulatos kubai koktél bár és étterem élő zenével. Nyáron esténként a szabadtéri kerthelységben latin táncosok szoktak fellépni és az ott vacsorázókat szórakoztatni, így amikor odaértünk délután, nem volt nagy meglepetés, hogy ismét élő zenével és tánccal készültek. A hangulatért például Alex Torres perui gitáros, a Grupo de danza Andina Sonqoy Tusuy perui tánccsoport, és egyéb mexikói, kubai művészek voltak a felelősök.

13754314_638022496352703_3397246879384016283_n
forrás: esemény facebook oldala

A latin ételek olyan országok nemzeti fogásait takarták, mint Kuba, Costa Rica, Mexikó, Argentína, Peru vagy Venezuela. A kerthelységben körbe járva igazán családias hangulatot tapasztaltam, az ételek az asztalokra körbe voltak kitéve, az emberek együtt ültek és beszélgettek, a kisgyerekek a székek között futkároztak és játszottak.

IMG_2121
forrás: saját felvétel

Közép- és Dél-Amerikában, valamint a Karib-térségben a sós és ízletes ételek, valamint a pompás desszertek ismertek. Ezen a fesztiválon gasztronómiai különlegességeket és ínyencségeket találhatunk, amelyek világszerte ismertek, mint a tortilla, a taco, a tamales és az arepas. Jó hír lehet azok számára, akik édesszájúak, hogy a desszertek Latin-Amerikában általában nagyon édesek.

13737562_638261236328829_6560024255621010571_o
Karibi térség ételei, forrás: esemény facebook oldala

Talán a legjobbak az “arroz congrí” (kubai rizs babbal), a “pollo a la mantequilla” (butter chicken) voltak, és az arepas (hússal és sajttal töltött kukoricalángos) személyes kedvencem a kis “choripán” volt, ami egy szendvics grill kolbásszal töltve. A kolbász tekercseket ott frissen grillezték, és a szendvicshez még két különleges szószt (egy fűszeres pikánsat, és egy paradicsomos-paprikás-hagymásat) is kipróbálhattunk. Voltak emellett sült húsok, saláták, szendvicsek és minden egyéb finomság amit el tudtok képzelni.

IMG_2134

Az árakat tekintve kifejezetten olcsó volt minden, drágább és exkluzívabb ételekre számítottam először, de inkább, ahogy korábban is említettem egy családiasabb, kellemes hangulat várt.

Az ételeket mohitóval és cuba librével öblítettük le, amik különlegesen finomak a Bodeguitában (ezt a korábbi tapasztalataim is megerősítették), amit egyedül sajnálok, hogy a gin tonicot nem tudtam megkóstolni 😀

Cuba Libre és a kilátás az erkélyről, forrás: saját felvétel

A rendezvény déltől tartott délután 6-ig, mi 4 óra körül értünk oda és akkor már voltak olyan ételek, amiket nem tudtunk megkóstolni, mert már elfogyott mindegyik adag, szóval ha máskor mentek ilyenre, ajánlom, hogy időben érkezzetek. Tavaly már volt hasonló food fest a Bodeguitában, remélem, hogy még idén, vagy ha mást nem jövőre lesz újra. Mindenkinek tudom ajánlani a hasonló programokat, hiszen így ha csak egy pár órára is, a zenének, a hangulatnak, és a csodás ételeknek és italoknak köszönhetően egy picit Kubában éreztem magam 😊

13667754_633574383464181_4927354106171774353_o
forrás: La Bodeguita Del Medio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: