Menorca, a Földközi-tenger ékszerdoboza

A Baleár-szigetek kevésbé ismert tagja Menorca, ahova elsősorban a gyönyörű természetért érdemes ellátogatniuk a tenger szerelmeseinek. (A bulizás szerelmeseinek inkább Ibizát vagy Mallorcát ajánlom a Baleár-szigetek közül.)

IMG_7407

Miért érdemes a szigetre utazni?

Reggelente a tenger zúgására ébredni, beszívni a finom sós illatot, felbecsülhetetlen érzés! Menorcán érdemes tengerre néző apartmant foglalni, hogy ezt az élményt minden reggel átélhessük, illetve este egy pohár finom spanyol sangria mellett élvezhessük a tenger látványát. Az Arenal d’en Castell öbölben található apartmanokat meleg szívvel tudom ajánlani kikapcsolódásra vágyó családoknak, baráti társaságoknak.

Ha Menorcán járunk, akkor mindenképp érdemes felfedezni a sziget gyönyörű strandjait. Északon inkább sziklás szakaszokat találunk, homokos öblökkel, délen fehér homokos, türkiz kék vízben mártózhatunk meg.

Már jogosítvány nélkül is bérelhetünk kisebb motoros hajót, melyet mi magunk vezethetünk és fantasztikus öblöket fedezhetünk fel. Olyan partszakaszokra is eljuthatunk, melyek gyalog vagy autóval nem is közelíthetőek meg, így a természet szerelmeseinek mindenképpen jó lehetőség a hajóbérlés. (Természetesen nagyobb, turisták által kedvelt hajókkal is megtekinthetjük a sziget déli részén található fehér homokos strandokat, ám a kisebb, eldugott részekre ezek a nagyobb hajók nem szállítják az utasaikat.)

Akik nem szeretnének hajót bérelni, inkább a szárazföldről közelítenék meg a strandokat, illetve Menorca egyéb látnivalóit, azoknak érdemes lehet quadot bérelni. Fantasztikus élmény quaddal bebarangolni a szigetet, kisebb eldugott utakat is találhatunk, melyeken autóval nem is lehet közlekedni.

IMG_7533

Menorca inkább természeti látnivalóiról, gyönyörű partjairól, türkiz kék tengeréről híres, kevésbé jó célpont azoknak akik nyaralásuk során elsősorban a városnézést kedvelik. Inkább kisebb városok találhatóak a szigeten. Ha azonban itt járunk egyik este látogassunk el Maoba, ahol igazi spanyol hangulat vár minket, tele éttermekkel, tapas és borbárokkal. A város kikötőjét is érdemes meglátogatni, ahol a kis halászcsónakok mellett hatalmas luxus yachtokkal is találkozhatunk.

Hogyan utazzunk a szigetre?

Menorcára jelenleg nincs közvetlen járat Budapestről, azonban Barcelonából 1 órás repülőúttal könnyen elérhetjük a szigetet. Érdemes külön keresni Budapestről Barcelonába, majd Barcelonából Menorcára repülőjegyet, így kedvezőbb ajánlatot találhatunk. A szigeten vannak helyi buszjáratok, de inkább az autóbérlést javaslom, sokkal kényelmesebbé és rugalmasabbá teszi az utazást.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: