Maris

Maris2a
Maris

Sziasztok, Maris vagyok. A teljes nevem Mariann, de nem szeretnék nagyon hivatalos lenni itt a blogon. A barátnőim olykor Yolisnak hívnak, talán ez sokat elárul rólam.

Hogy kicsit általánosabb dolgokkal kezdjem a bemutatkozást, a Corvinuson végeztem közgazdászként kereskedelem és marketing szakon, a mestert idén kezdtem a BME-n, mellette egy kreatív ügynökségnél dolgozom és jelenleg spanyolul tanulok ami már a harmadik idegen nyelvem.

Ezek alapján gondolom már kitaláltátok – ritkán van olyan hogy unatkozom, mindig el tudom foglalni magamat valamivel, legyen az olvasás, mániákus sorozat nézés vagy csak sétálgatás valahol a városban. Egy 10 perces busz úton is elő tudom venni a kis e-book olvasómat és olyan szinten belemerülni egy könyvbe hogy rossz megállónál szálljak le. Olvasni és filmeket nézni is eredeti nyelven szoktam, úgy gondolom, hogy ez a legjobb módja a nyelvtanulásnak vagy a szinten tartásnak. Könyvek és filmek terén is egyaránt változatos az ízlésem, a klasszikusoktól kezdve a drámákon át még sci-fi is érdekel.

Szeretek emellett sportolni, főleg a szezonális sportokat kedvelem – mint a síelés és a tenisz, a rendszeres mozgásra általában nehezen tudom magam rávenni, de egész sokat fejlődtem az elmúlt hónapokban. Bele sem kezdenék az utazásért való rajongásomba, a szokásos „szeretek utazni és idegen kultúrákat megismerni” kezdetű szövegbe… Utazásaim során mindig figyelmet fordítok arra is, hogy az adott ország nemzeti ételeit is kipróbáljam, valamint hogy a szórakozás mellett kulturális programokon is részt vegyek.

Igyekszem mindennek a jó oldalát látni, értékelni az apró örömöket az életben, és minél több lehetőséget kipróbálni. 30 éves koromig szeretnék külföldön élni, a világban valahol önkénteskedni, egy saját vállalkozást alapítani, és felelősségteljes felnőtté válni.

Végezetül egy kis ízelítő hogy milyen témákban is fogok nektek írni – figyeljetek jól mert hosszú lista következik. Szó lesz véget nem érő utazásaimról a világban, gasztroélményekről, étterem és bor ajánlókról, önkénteskedési lehetőségekről, eddigi tapasztalataimról a munka világában, film és könyvajánlókról, és még sok minden másról, ami éppen aktuális lesz.

Azt kiemelném, hogy szigorúan amatőr vagyok a szövegírás terén, de annál őszintébb, spontán és sokatmondó bejegyzéseket várhattok majd tőlem. Nem szeretnék nagyon általános, semmitmondó postokat írni, próbálom a világot egy másik szemszögből látni és ezt érdekesen átadni nektek.

Talán jobban megismertek majd ha a bejegyzéseim olvassátok, szóval hajrá, olvasásra fel!

Maris

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑